Scherm Vervangen

Tips voor het vervangen van een scherm op uw laptop

Om het scherm op uw laptop te vervangen, moet u mogelijk de achterkant van het toetsenbord verwijderen om toegang te krijgen tot het onderpaneel waar u toegang hebt tot het moederbord en de schroeven verwijderen waarmee het op zijn plaats wordt gehouden. Wanneer de schroeven worden verwijderd, moet het scherm eruit springen. Als dit niet het geval is, moet u mogelijk een speciaal gereedschap gebruiken dat bekend staat als een laptopreparatietool om de schroeven los te draaien of interne schade te herstellen.

De volgende stap is om de laptop open te klappen. Dit doe je door het scherm vanaf de onderkant van de laptop voorzichtig omhoog te trekken. Als het niet beweegt, moet u mogelijk de onderkant van de laptop naar u toe tillen en het scherm voorzichtig naar beneden trekken. Vervolgens kun je het scherm losschroeven en van de laptop schuiven.

Het scherm moet heel gemakkelijk achter het moederbord passen en gemakkelijk te verwijderen zijn als u het laptopscherm op uw laptop wilt vervangen. U zou de schroeven moeten kunnen vinden die het scherm op zijn plaats houden en deze ook kunnen vervangen. Als de schroeven moeilijk te verwijderen zijn, moet u wellicht een schroevendraaier proberen met een kleinere kop die op de schroeven past.