Interieur

Interieurontwerper - een overzicht

Interieurontwerp is gewoon de wetenschap en kunst om het interieur van een gebouw te verbeteren om een ​​esthetisch aantrekkelijkere en gezondere omgeving te creëren voor degenen die er gebruik van maken. Een interieurontwerper is iemand die dergelijke verbeterprojecten ontwerpt, onderzoekt, plant en begeleidt. Hun werk is vaak gerelateerd aan dat van architecten, ontwerpers, landmeters, ingenieurs of planners, maar ze werken zelfstandig. Het kunnen consultants zijn die met andere bedrijven werken, of het kunnen onafhankelijke contractanten zijn die voor zichzelf werken.

Sommige interieurontwerpers zijn betrokken bij de bouwsector, waar ze de interieurs van gebouwen ontwerpen. In andere gevallen zijn interieurontwerpers ook thuis te vinden, die verschillende interieurs ontwerpen. Interieurontwerpers kunnen interieurontwerpers ook helpen bij hun werk.

Binnenhuisarchitecten zullen doorgaans een open geest hebben bij het werken met klanten en het ontwerpen van hun interieurs, omdat ze zich niet aan een bepaalde stijl willen aanpassen. Het is echter essentieel dat ze werken met een artistiek ingestelde klant, anders kunnen hun klanten eindigen met een huis dat totaal onverenigbaar is met de stijl die ze verkiezen.