Co Working spaces

Hoe u de veiligheid in co-werkruimten kunt garanderen

Coworking is een groeiend arrangement waarbij meerdere werknemers van verschillende bedrijven een kantoor of werkruimte delen, waardoor meer gemak en kostenbesparingen mogelijk zijn door het gebruik van gedeelde bronnen, zoals algemene technologie, nutsvoorzieningen, receptionisten en administratieve diensten, en zelfs versnaperingen en pakketbezorgdiensten. Hoewel deze regeling veel voordelen heeft, zijn er ook een aantal problemen die moeten worden aangepakt, zowel om het blijvende succes ervan te verzekeren als om de risico's te vermijden die inherent zijn aan de samenwerking tussen bedrijven.

Een van de belangrijkste kwesties die moeten worden aangepakt, is er een van perceptie. De aard van werkruimtes is zodanig dat mensen gewend zijn aan de sfeer. Vooral de werkdag is een tijd waarin mensen enkele uren in een stoel zitten en op hun computer typen of een artikel op een e-reader lezen, en in veel gevallen zijn ze zich er niet van bewust dat dit een veel voorkomende setting is.

Wanneer nieuwkomers op de werkplek beseffen dat al hun werkervaring zich in een enkele kleine ruimte bevindt, kan dit vaak een negatieve indruk wekken van het bedrijf of de organisatie waarvoor ze werken. Wanneer werknemers zich realiseren dat werkruimtes een normaal onderdeel van hun dagelijks leven zijn, kunnen ze het moeilijk vinden om aan hun nieuwe situatie te wennen.

Het tweede grote probleem dat moet worden aangepakt, is een gemeenschappelijke ruimte die gemakkelijk toegankelijk is. Hoewel het waar is dat werknemers waarschijnlijk gewend zijn aan hun werkomgeving, bestaat de mogelijkheid van diefstal. Als het gebouw zich in een gebied met veel criminaliteit bevindt, kan de beveiliging ontbreken. Bovendien bestaat de mogelijkheid van vandalisme, met name wanneer bedrijven of organisaties ruimte huren of kopen in gebieden met veel criminaliteit.

Om een ​​gemakkelijke toegang tot het gebouw te bieden, zou een bedrijf moeten overwegen een ruimte te ontwerpen die gemakkelijk te verplaatsen en te beveiligen is. Veel bedrijven creëren voor elke medewerker een aparte ruimte in het gebouw, of ze nu in de hoofdruimte werken of op kantoor zelf. Dit kan handig zijn in geval van nood, maar ook om een ​​gevoel van veiligheid te creëren. Dit helpt ook om een ​​consistente werkomgeving te behouden in een gebied dat mogelijk het doelwit is van vandalen.

Als derde zorg kunnen sommige bedrijven overwegen hoe ze de werkruimte kunnen verbeteren. Deze bedrijven kunnen het kantoor uitnodigender maken door extra meubilair en opties aan te bieden. Ze kunnen bijvoorbeeld comfortabele stoelen en banken voor de werknemers installeren, maar ook opslag en planken voor dossiers en benodigdheden. Een groot bureau met meerdere lades en planken kan bijvoorbeeld ideaal zijn voor het opbergen van belangrijke documenten, terwijl andere items in een kast of op de vloer kunnen worden bewaard.

Andere bedrijven geven er de voorkeur aan om aparte, privé-co-working-ruimtes aan te bieden met een unieke lay-out. Door een geïndividualiseerde werkruimte te bieden die kan worden aangepast aan de behoeften van een specifieke persoon, vermijden deze bedrijven de veelvoorkomende problemen die optreden wanneer bedrijven in gedeelde ruimtes werken. Of een co-werkruimte zich nu in een appartement of een condo bevindt, het zal nog steeds gemeenschappelijke ruimtes bevatten die via een deur toegankelijk zijn.

Hoewel veel bedrijven een klein aantal co-working spaces aanbieden, is het belangrijk om de tijd te nemen om de beschikbare ruimtes zorgvuldig te onderzoeken. Om het succes van het bedrijf op de lange termijn te verzekeren, is het het beste om samen te werken met een bedrijf dat verschillende ruimtes kan bieden. Vragen naar de beschikbaarheid van ruimte voordat u een huurovereenkomst of overeenkomst ondertekent, is belangrijk, zodat een bedrijf de beste locatie kan kiezen.

Naast het kijken naar beschikbare ruimtes, moet een bedrijf ook kijken naar de functies die in de ruimte kunnen worden geboden. Deze kenmerken moeten het meubilair, de indeling en beveiligingskenmerken omvatten. Enkele van deze functies zijn airconditioning, televisie, computers, printers en zelfs brandalarmen.

Het laatste dat een bedrijf wil doen, is een co-workingruimte bieden aan iemand die niet betrokken is bij de werkomgeving. Een bedrijf moet altijd een ruimte kiezen die geschikt is voor de werknemers die de ruimte gaan gebruiken, omdat dit de productiviteit op peil zal houden en een gemakkelijke manier biedt om zaken te doen. Terwijl de meeste kantoren een werkplek bieden voor elke werknemer, kunnen andere ruimtes worden gebruikt voor vergaderingen en andere persoonlijke activiteiten.

Het gebouw van een bedrijf kan geweldige kansen bieden voor co-working-ruimtes als een bedrijf ervoor kiest om al zijn faciliteiten op de juiste manier te integreren. Door deze kenmerken in gedachten te houden, kan een bedrijf veilige en efficiënte werkomgevingen bieden.