Callcenter - de basis

Een callcenterdienst is een gecentraliseerd kantoor dat wordt gebruikt voor het verzenden of ontvangen van een extreem hoog aantal telefonische oproepen, meestal door agenten. Een callcenter op basis van de beller wordt over het algemeen beheerd door een privébedrijf om inkomende klantenservice- of product- of servicevragen van klanten te behandelen. Deze centra bieden verschillende serviceoplossingen en worden ook gebruikt om verkoopvertegenwoordigers op te zetten.

Callcenter

In de meeste landen over de hele wereld zijn bedrijfseigenaren, bedrijfsorganisaties en ondernemers sterk afhankelijk van telefoon en andere vormen van communicatie. Er wordt gezegd dat de meeste klanten de producten of diensten die ze nodig hebben, via de telefoon kopen. En deze trend zal zich naar verwachting voortzetten vanwege het toenemende belang van marketing via de telefoon en het feit dat de meeste bedrijven nog steeds gebruik maken van voice over the phone (VoIP). Hoewel veel kleine en middelgrote bedrijven al het initiatief hebben genomen om callcenters op te richten als onderdeel van hun bedrijfsstrategie, zijn er nog steeds veel kleine bedrijven die er nog niet mee zijn begonnen.

Het succes of falen van een bedrijf kan grotendeels afhangen van de kwaliteit van de service die het wordt geboden door hun callcenters. Deze centra bieden een scala aan diensten, zoals het beantwoorden van de telefoon, het doorverbinden van de oproep naar de juiste medewerkers en het noteren van het nummer van de cliënt om weer contact met hem / haar te maken. Sommige centra bieden diensten op maat en andere callcenters bieden standaarddiensten. De meest succesvolle callcenters in het veld kunnen een scala aan diensten bieden, van het beantwoorden van de telefoon tot het doorverbinden van de oproep naar het juiste personeelslid. Sommige callcenters geven ook informatie over de klant, zoals de producten en diensten die hij / zij nodig heeft, hun prijzen en eventuele beschikbare kortingen.

Een ander type callcenter dat op de markt verkrijgbaar is, is een virtueel callcenter. Dit type centrum heeft geen fysiek kantoor, maar wordt beheerd via software. In plaats van een kantoorhuur te moeten betalen, wat erg duur is, zal het centrum pas huur innen als het bedrijf een verkoop doet.